Ingredienser til fire porsjoner:
1 kg grovt rugmel
1 pk tørrgjær
2 ts salt
3 dl hvetekli
2 dl havrekli
1 dl linfrø
200 g hakkede hasselnøtter eller andre nøtter
10 aprikoser
150 g rosiner
12 dl lunkent vann
2 ss rapsolje eller annen nøytral olje
Slik gjør du:
16-20 stk, avhengig av størrelsen.
Hold igjen ca 2 dl av rugmelet hvis du lager deigen for hånd. Da er det lettere å røre sammen. Bland sammen resten av ingrediensene og rør sammen til en klissete deig. Elt godt sammen og tilsett de siste 2 dl rugmel mot slutten. I kjøkkenmaskin kan alle ingrediensene tilsettes samtidig.
Bruk en skje og legg deigen som «boller» på bakepapirkledt steikebrett. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 min. Egner seg godt til frysing.
Tips: for deg som ikke tåler nøtter, erstatt med hvetekli, havrekli, linfrø eller liknende.